Ante Selak

Zovem se Ante Selak. Živim u Makarskoj, imam 11 godina i idem u 4. razred osnovne glazbene škole Makarska.

Počeo sam svirati harmoniku sa 8 godina kod  profesora Dalibora Boljuna. Osim glazbene škole idem i na tečaj stranih jezika te treniram tenis. Odličan sam učenik, volim igrati razne igrice na mobitelu i čitati lektiru. Zavolio sam harmoniku je jer je to jako zabavan instrument.

Počeo sam svirati klavirsku harmoniku ali sam ubrzo na nagovor profesora prešao na dugmetaru. Zahvaljujući profesoru postao sam prilično uspješan u sviranju. S njim sam išao na brojna natjecanja i osvojio sam čak 5 pehara. Posebno mi je drago što je svaki od tih pehara iz 5 različitih država (Kanada,Italija,Crna gora,Hrvatska i Srbija).

Na natjecanjima upoznajem jako puno prijatelja s kojim se družim i razmjenjujem iskustva. Ljeta provodimo u glazbenom kampu ( Tinjan – Premantura) gdje se zabavljamo,družimo i sviramo solo i u orkestru.

Jako volim ići na natjecanja bez obzira na rezultat. Tamo se osjećam sretno i volim pokazati što znam. Ove godine se pripremamo za razna natjecanja od kojih me posebno vesele Susreti harmonikaša u Puli, Sarajevo i Tivat u Crnoj Gori.

Za ta natjecanja potrebno je dugo i uporno vježbati pa tako vježbam ponekad  i po 2 sata. Profesor me uvijek tjera da koristim metronom da ne bih ispadao iz tempa.

Najdraže natjecanje mi je bilo u Viktoriji (Kanada) jer smo ( profesor i ja ) letjeli čak 11 sati i jer sam upoznao daleki kontinent. U Kanadi sam osvojio 98 bodova i dobio sam pehar i novčanu nagradu sa kojom sam počastio prijatelje. Kad odrastem želim biti profesor ili dobar harmonikaš.

Ante Selak