Ante Selak

Učenik godine 2017./2018.

Ante Selak

Ante Selak rođen je 8.11.2003. godine. Osnovnu glazbenu školu upisuje 2011. godine u Makarskoj, odjel harmonika, u klasi prof. Dalibora Boljuna.

U proteklih 7 godina Ante sudjeluje na brojnim natjecanjima unutar i izvan Hrvatske. Apsolutni je pobjednik na svjetskom natjecanju u Victoriji (Kanada) 2013. godine, međunarodnom natjecanju u Erbezzu i Castelfidardu (Italija )2014. i 2015. godine, državnom natjecanju u Zagrebu 2018. godine u 4. kategoriji sa najvećim brojem bodova od svih kategorija, također osvaja 1. nagradu i 3. mjesto na svjetskom natjecanju u Harbinu (Kina). Na međunarodnom natjecanju u Tivtu (Crna Gora) osvaja, 6 godina za redom, prvo mjesto u svojoj kategoriji uz novčanu nagradu, prvo mjesto na hrvatskom natjecanju harmonikaša u Daruvaru 2015. godine. Uz to osvaja prve nagrade na brojnim natjecanjima kao što su međunarodno natjecanje u Loznici, Smederevu, Novom Sadu, Beogradu i drugim. Ogleda se i u komornoj glazbi pa u duetu „LeAn on me“ zajedno sa Leonom Rujakom osvaja 3 prve i jednu drugu nagradu.

2018. godine proglašen je učenikom godine Glazbene škole Makarska. Uz srednju glazbenu školu u Makarskoj  pohađa i jezičnu gimnaziju  fra Andrije Kačića Miošića.