Luka Srzić

Učenik godine 2019./2020.

Luka Srzić

Luka Srzić Luka Srzić rođen je 2. veljače 2008. Glazbenu školu u Makarskoj upisuje 2016. u klasi profesora Borne Augustinovića, odjel udaraljke.

Redovito sudjeluje na natjecanjima i seminarima. 2019. nastupa na međunarodnom natjecanju Sonus u Križevcima gdje osvaja 1. nagradu. 2020. sudjeluje na regionalnom dijelu natjecanja HDGPP-a gdje se plasira na državno natjecanje, međutim, zbog pandemije I otkazivanja natjecanja nije imao priliku nastupiti na istom.

2019. i 2020. odlazi u Grožnjam na Croatia Drum Camp, vodeći ljetni seminar za bubnjare i udaraljkaše u Europi. Sudjeluje u radionicama renomiranih svjetskih bubnjara (Famoudou Don Moye, Horacio El Negro Hernandes, Antonio Sanchez, John Riley, Dave Tull, Karlheinz Miklin Jr.), te upoznaje niz izvrsnih jazz glazbenika iz cijele Europe.

Kao najmlađi sudionik iskazao se kao vrijedan i uporan mladi glazbenik. Luka, uz glazbenu školu, pohađa Osnovnu školu ‘Stjepana Ivičevića’, redovni je član Gradske glazbe Makarska i Veslačkog kluba ‘Biokovo’.