Olivia Vjekoslava Tomasović

Učenik godine 2014/2015.

Olivia Vjekoslava Tomasović

Rođena je u Zagrebu 24.2.1996.g. Sa sedam godina je upisala obou u o.g.š.”Lovro pl. Matačić” u Omišu u klasi prof. Ane Mandić gdje je bila prva učenica iz oboe. Od 2011.-2015.g. nastavila je obrazovanje u srednjoj glazbenoj školi Makarska također u klasi prof. A. Mandić, koju je u zadnjoj godini zamijenila prof. Dora Draclin. U lipnju ove godine je maturirala s odličnim rezultatima. U 2014.g. završala jezičnu gimnaziju u Omišu.

Olivia je kao solist pobjeđivala na mnogim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.  2010.g. u Varaždinu dobila je prvu drzavnu nagradu,a na međunarodnom duhačkom natjecanju u Pozarevcu u Srbiji 2013.g. odusevila je komisiju te je osvojila prvo mjesto. Svirala je u mnogim nagrađivanim ansamblima, te sudjelovala na stručnim seminarima u Zagrebu, Karlovcu, Kaštel Lukšiću i u Pučišću,u klasama svjetski poznatih oboista.

Olivia je svirala kao prva oboistica u Europskom orkestru mladih u Neumarkt-u u Njemačkoj, u Kolinu u Češkoj i u Aradu u Rumunskoj. S Puhačkim orkestrom Makarska sudjelovala je na koncertnoj turneji po Sloveniji, Češkoj i  Slovačkoj. Također je svirala na međunarodnom natjecanju puhačkih orkestara gdje je svirala kao prva oboistica u Puhačkom orkestru Kaštela kada su osvojili prvo mjesto. Iste je godine svirala u Međunarodnom omladinskom orkestru BISYOC U Engleskoj i ponovo i ove godine u Norveškoj.

Olivia je nedavno dobila stipendiju i polozila prijemni ispit na Kraljevskom konzervatoriju Škotske u klasi prof. Stephen Westa gdje će biti prvi student iz Hrvatske na toj prestižnoj akademiji.