Anna Runtić

Učenik godine 2016./2017.

Anna Runtić

Anna Runtić rođena je 15.6.2000. u Moru u Mađarskoj. Violinu je počela svirati sa 8 godina, te je osnovnu glazbenu školu završila pod vodstvom prof. Maje Eterović Marinić. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja bila je u klasi prof. Jelene Šimić, Tanje Čudine te Gordane Baković. 

Osvojila je brojne Prve i Druge nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima, te na brojnim drugim međunarodnim natjecanjima kao što su: “Daleki akordi”, “Ars Nova”, “Premio Clivis”, “Stringfest”, “Sforzando”, “Mladi Virtuozi”, “Rudolf Matz”… Na regionalnom komornom natjecanju osvojila je 1. Mjesto, a na međunarodnom natjecanju “Rudolf Matz” dodatno priznanje i diplomu “Posebno zapažena”. 

Sudjelovala je također na brojnim orkestralnim projektima diljem Europe, kao što su “Junge deutsch-französisch-ungarische philharmonie” i “Internationale Jugendbegegung” te nastupala u Parizu, Berlinu, Strasbourgu, Bayreuthu, Neumarktu… 

Pohađala je seminare kod priznatih profesora kao što su Anna Kandinskaya, Evgenia Epsthein, Ofer Falk, Stephanie Gonley, Natalia Gvozdetskaya, Goran Kentera, Dragan Radosavljevic, Orest Shourgot, Marco Graziani i brojni drugi. 2016. 

Kao njen najveći uspjeh treba istaknuti pobjedu u svojoj kategoriji na talijanskom natjecanju “Premio Clivis” u Rimu, te prolazak u četvrtfinale mađarskog talent showa “Virtuozok”. Svirala je također uz pratnju orkestra u Češkoj, te nastupala na brojnim drugim koncertima diljem Europe.