Kontinuirani uspjeh

Rezultati učenika Glazbene škole Makarska na početku školske 2014./2015.godine govore da će ova institucija nastaviti tradiciju uspjeha.

Nakon uspjeha u mjesecu studenome u kojem je gitarski duet Silvio Bilić – Duje Kusanović osvojio prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju komorne glazbe u Makedoniji, a učenica Olivia Vjekoslava Tomasović – oboa, u klasi prof. Ane Mandić, uspješno položila prijemni ispit na akademiji u Glasgowu / Škotska, došao je mjesec prosinac i dva respektabilna natjecanja na kojima učenici tradicionalno sudjeluju u većem broju.

Na Međunarodnom natjecanju solista Ars Nova u Trstu / Italia, učenica Monika Beus osvojila je 1.nagradu, a Ana Runtić 2.nagradu. Obje učenice svirale su violinu.

U četvrtak, 4.12.2014.u Opatiji učenici su sudjelovali na Državnom natjecanju komornih sastava. I na ovom natjecanju, učenici srednje škole, gitarski duet Silvio Bilić – Duje Kusanović osvojio je 1. nagradu, duet violina Marijana Raboteg i Jelena Lelas osvojili su 2.nagradu, a učenice osnovne škole, duet Ivona Mihajlović – gitara i Tanja Puharić – mandolina osvojili su također 2.nagradu.

Sva priznanja zaslužuju i njihovi nastavnici i to prof. Neno Munitić i prof. Stipan Popović nastavnici gitare, prof. Tanja Čudina i prof. Maja Eterović Marinić nastavnice violine, Stela Ivanišević nastavnica mandoline, i korepetitori prof. Mirna Barać i prof. Rozarija Samodol.

Do kraja polugodišta Glazbena škola Makarska organizira desetak koncerata, i to:

  • Petak, 5.12. koncert učenika 3.razreda OGŠ
  • Utorak, 9.12. koncert učenika 2.razreda OGŠ
  • Petak, 12.12. koncert učenika 6.razreda OGŠ
  • Ponedjeljak, 15.12. koncert učenika 4.razreda OGŠ
  • Četvrtak, 18.12. koncert učenika 5.razreda OGŠ
  • Subota, 20.12. koncert učenika srednje škole
  • Ponedjeljak, 22.12. Božićni koncert učenika

Ljubazno pozivamo vjernu publiku, roditelje, učenike iz drugih škola, buduće polaznike, ostalo građanstvo na druženje u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Makarska. Svi koncerti počinju u 19:00 sati.

Dobro došli !