Olivia Vjekoslava Tomasović

Olivia Vjekoslava TomasovićMakarska Glazbena škola iz dana u dan potvrđuje status velikog rasadnika glazbenih talenata, o čemu svjedoči i najnovija vijest o uspjehu njihovih učenika.

Naime, ravnatelj Željko Vlaho potvrdio nam je da će učenica 4. razreda Srednje glazbene škole Olivia Vjekoslava Tomasović (oboa), u klasi prof. Ane Mandić, ugpg svoje obrazovanje nastaviti u Škotskoj, s obzirom na to da je prije nekoliko dana uspješno položila prijemni ispit na akademiji u Glasgowu, čime je listi glazbenih centara u kojima studiraju učenici makarske škole (Milano, Műnchen, Beograd, Zagreb, Split, Sarajevo.) dodala još jedno vrijedno ime.

Kako nam govore iz Glazbene škole Makarska, čitavo dosadašnje školovanje ove djevojke obilježeno je priznanjima, nagradama na državnim i međunarodnim natjecanjima, tako da uspješno polaganje ispita u Glasgowu za njih nije nikakva novost.

U Škotskoj je praksa da prijemne ispite rade gotovo pa godinu dana unaprijed, tako je bilo i u ovom slučaju. Što se tiče ispita koji je polagala, natjecalo se otprilike 50 kandidata, a ona je zaslužila direktan upis- kazao nam je ravnatelj Glazbene škole Makarska. Inače, Olivia Vjekoslava Tomasović glazbeno je obrazovanje započela u Omišu, odnosno u Glazbenoj školi Lovre pl. Matačića, dok je srednju školu upisala u Makarskoj.

Ozren Franić