Učenici i nastavnici Glazbene škole Makarska u proteklih mjesec dana bili su sudionici dva velika međunarodna natjecanja

Učenici i nastavnici Glazbene škole Makarska u proteklih mjesec dana bili su sudionici dva velika međunarodna natjecanja. Sredinom mjeseca travnja na Međunarodnom natjecanju puhača – Varaždin Woodwind & Brass učenici su osvojili vrijedna priznanja pa je tako:
Tomislav Tomašević svirajući trubu osvojio 1 nagradu a Rina Matković osvojila 2 nagradu. Vrijedan je to uspijeh i njihovog mentora profesora Tonća Puharića.
Na iston natjecanju Lovre Laskać svirajući rog osvojio je 2 nagradu. Lovre je maturant Glazbene škole Makarska u klasi prof. Igora Frane Borovića.

Nekako u isto vrijeme, u Splitu, događalo se Međunarodno natjecanje Daleki akordi na kojem su učenici i nastavnici jednako tako osvojili brojne vrijedne nagrade.
Tomislav Tomašević, truba 1 nagrada
Rina Matković, truba 1 nagrada
Borna Puharić, truba 2 nagrada
Anna Runtić, violina 2 nagrada
Rena Vlaho, violina 2 nagrada
Monika Beus, violina 2 nagrada
Borna Pivac, saksofon 2 nagrada
Matea Skender, flauta 2 nagrada
Anda Lalić, flauta 3 nagrada

Sa učenicima vrijedno su radili nastavnici, Tonći Puharić, Gordana Baković, Jelena Kalajžić, Marko Gerbus, Jasenka Markov Anterić, a korepetirali su nastavnici Ana Dragičević, Petra Filimonović, Mirna Barać i Hana Vlaho.