Ivan Opačak

Prošlo je 9 godina otkad sam kročio u Glazbenu školu Makarska drugi dom, zanimanje. Od malog djeteta koje ništa ne zna odrastao sam u odraslog čovjeka koje je razvilo svoje nekakve kvalitete, stav i drukčiji pogled na život.

Kad sam se upisivao, nisam bio siguran baš šta ću svirati. Moj otac mi je preporučio gitaru, i stoga sam to i odabrao. Sigurno jedna od najboljih odluka u mom životu. S profesorom Stipanom Popovićem koji je tad isto bio novi profesor u Glazbenoj školi, a i ja tek novopridošli đak, nisam mogao dobiti boljeg profesora na svijetu. Prihvatio me je kao svoga, uvijek spreman za šalu, dat savjet, kompliment i pomoći u bilo kojem smislu.

Tu ima i ostalih profesora pored Stipana, da ih sve nemoram imenovat, svi su odlični, svak od njih ima svoju kvalitetu, isto su uvijek spremni izaći svim učenicima u susret, pokazat će im sve što treba i pomoći im. Sa svima njima sam dosta toga dobroga naučio.

Mnogo đaka upisuje glazbenu školu, ali samo nas par uspije opstati do kraja, jer smo ustrajni, volimo svoj instrument, poštujemo ga i cijenimo.

Falit će mi svi trenutci iz Glazbene škole, od satova, koncerata, putovanja, smijeha s profesorima i kolega pa i kad odemo na kavu kad je pauza.

Uspješno sam položio svoj maturalni rad, odsvirao koncert i odličan je posao tu obavljen, od strane mene i mojih profesora.

Desetljeće je brzo prošlo, okreće se nova stranica u životu. Svak ide na svoju stranu i kroči dalje u život, al Glazbena škola će tu uvijek biti kao i glazba-znanje koje sam naučio uvijek će biti u meni. Neprocjenjivo iskustvo i kvaliteta za koje ne bih ništa mijenjao. Znam da sam uvijek dobrodošao u Glazbenu školu Makarska, naročito u profesora Stipana.

Hvala Glazbenoj školi Makarska i svim djelatnicima u njoj te svima drugima na potpori.

Ivan Opačak