Lea Gojak

 

Ljetni glazbeni kamp Tinjan 2013

Tinjan je mali gradić u srcu Istre koji će mi ostati u nezaboravnom sjećanju.

Na prijedlog našeg profesora Dalibora, koji i sam sudjeluje u tom kampu, roditelji su pristali da Ante, Leon i ja  krenemo deset dana na to nezaboravno putovanje.

Nakon što smo uspjeli pronaći Tinjan smjestili smo se u Dom u kojem nas je dočekalo devet profesora.

Stigli smo među prvima pa smo mogli birati krevete, a i imali smo vremena malo se prošetati i upoznati sa svima koji su dolazili. Nisu to sve bili samo harmonikaši, bilo je i onih koji sviraju bubnjeve i klavir.

Kada su svi stigli i kada smo se upoznali dobili smo dnevni raspored, cijeli dan je bio ispunjen. Bilo je tu radionica, satova individualne nastave, …. ali imali smo i vrijeme odmora i dva izleta.

Svako jutro prije doručka imali smo vježbe disanja i opuštanja u prirodi, poslije toga doručak a onda bi započeo naš radni dan koji je nekad trajao do kasno u noć.

Navečer smo se družili i gledali filmove.

Svi smo se najviše radovali danu izleta. Prvi izlet smo išli u neko selo gledati konje, pa na pizzu, a drugi izlet smo išli na kupanje u Poreč. Bilo je savršeno, kupali smo se, spuštali na vodeni tobogan, zabavljali po plaži i uživali cijeli dan, a onda smo navečer išli na koncert.

Zadnja tri dana su bila jako naporna jer smo puno vježbali i pripremali se za završni koncert. Harmoniku skoro i nisam skidala sa ramena sve do spavanja. Ali isplatilo se, na generalnoj probi je sve bilo savršeno. Bilo je nekoliko solo nastupa, dvije komorne točke i veliki orkestar u kojemu smo svirali zajedno sa profesorima. Posebno je i to što nismo svirali klasiku već Evergreene.

Na završni koncert su došli svi roditelji, bilo je savršeno, dobili smo diplome za sudjelovanje, ali ono najvažnije što sam dobila je jedno predivno iskustvo svirati u orkestru.

Ali nažalost deset dana je jako brzo prošlo i došao je trenutak rastanka. Nitko od nas dvanaest nije želio kući. Postali smo pravi prijatelji. Razmijenili smo brojeve i obećali smo da ćemo ostati u kontaktu.

Bilo je to jedno predivno iskustvo i preporučila bih ga svakome.

Lea Gojak